Actueel

16 februari 2021
“Geestelijk verzorgers zien mensen stilvallen” De kop van het nieuwsartikel van de NOS op hun website. Ook een geestelijk verzorger die bij mensen thuiskomt, wordt geïnterviewd en spreekt over de eenzaamheid en lamgeslagenheid die zij ziet bij mensen. Lees hier het artikel Neem contact op met Levensvragen in de Vallei als u graag wilt praten met een geestelijk verzorger over bijvoorbeeld het uithouden in de situatie van corona.

24 december 2020
Liefs uit Veenendaal: de samenwerking tussen Veens Welzijn, gemeente Veenendaal én Levensvragen in de Vallei om iedere Veenendaler een hart onder de riem te steken tijdens de kerst. Vanuit ons team  van geestelijk verzorgers is Tilly de Kruyf betrokken. Op donderdag 24 december start om 19.00 uur via de digitale weg de uitzending. Als u deze link aanklikt even naar beneden scrollen voor de uitzending.  

19 december 2020
Als centrum hebben we de kans gekregen om een promotiefilmpje te maken met dank aan Bart-Jan van Drongelen! Dit korte filmpje van 38 seconden zal vanaf maandag 21 december uitgezonden worden op Ede tv. Een uitgebreidere spot is in voorbereiding! 

18 december 2020
Paul van Loenen heeft met de Rijdende Koffietafel de jaarlijkse kerstuitzending van Omroep Gelderland gehaald. Daarmee weer een mooie pr voor het centrum om te laten zien wat geestelijke verzorging in de thuissituatie, in dit geval gewoon op straat, kan betekenen.

15 december 2020
Kerst komt er aan en deze kerst zal in de boeken komen als de corona kerst. Daarom zijn er allerlei initiatieven om toch samen te kunnen zijn en te kunnen vieren. Zo ook in de gemeente Ede! Geestelijk verzorger Froukje Davidse is vanuit Levensvragen in de Vallei één van de kartrekkers van het evenement Ede viert kerst.  Zoals zij zeggen: Kerst 2020 vieren we samen! Met muziek, live-cooking, live-eating en vooral veel ontmoeting! Kom er bij! Op 1e kerstdag van 18.00 – 21.00 uur op Xon (Ede-tv). In dat tijdsbestek zal oa Astrid Bulte telefonisch bereikbaar zijn voor een luisterend oor.  Meer informatie op Ede viert kerst

12 december 2020
Samenwerking met andere organisaties staat bij Levensvragen in de Vallei hoog in het vaandel. Zo draagt geestelijk verzorger Liesbeth ter Elst bij aan de Nieuwsbrief Mantelzorg 2020 van de welzijnsorganisatie Renkum voor Elkaar. Liesbeth vertelt over wat geestelijke verzorging is en specifiek in deze nieuwsbrief over de mantelzorggroep en de rouwgroep. Groepen waar mensen met lotgenoten ervaringen kunnen delen.

5 december 2020
Ons Centrum Levensvragen in de Vallei komt door de media aandacht voor de Rijdende Koffietafel volop in beeld. Op 22 november besteedde De Gelderlander aandacht aan het initiatief van Paul van Loenen “Deze koffietafel in Ede komt naar je toe voor een goed gesprek”. Ook  Indebuurt Ede (24 november 2020) en Ede Stad (28 november 2020) maken melding van de uitklapbare bakfiets op de markt in Ede.  Op de pagina Aandacht voor elkaar van de Rijksoverheid vertelt Paul eveneens over de koffietafel.  Aandacht voor elkaar is de naam van de actie van de overheid om stil te staan bij de gevolgen van corona.

21 oktober 2020
Maandag 19 oktober was de Rijdende Koffietafel voor het eerst te vinden op het Marktplein in Ede. Binnen tien minuten had geestelijk verzorger Paul Loenen al zes mensen aan de tafel. Elke maandag is hij vanaf 14:00 uur op Marktplein in Ede voor koffie, thee, kletskoppen en een goed gesprek! Van harte welkom! De Rijdende Koffietafel in beeld, maar ook hoe deze is gemaakt.

5 oktober 2020
De coronacrisis betekent voor velen van ons een heel moeilijke periode. We worden geraakt; in ons werk, vrije tijd en sociale contacten. Daarom start op 6 oktober een periode van extra aandacht voor elkaar (www.aandachtvoorelkaar.nl ). Aandacht voor verlies, verdriet, onzekerheid en teleurstellingen. Maar ook aandacht voor hoopvolle initiatieven en elkaar hier doorheen helpen. Geestelijk verzorgers van Levensvragen in de Vallei staan voor je klaar als je behoefte hebt aan professionele aandacht en ondersteuning. Ter inspiratie hieronder een gedicht dat troost biedt bij het missen van een geliefde.

Duizend dingen
Als ik ga, moet je niet huilen
want echt weg ben ik niet.
Mijn lichaam is nu duizend dingen,
heb daarom geen verdriet.

Ik ben de wind, ik ben de zon,
ik ben de regen, het jonge gras.
Ik ben de sneeuw en duizend dingen,
ik ben weer wie ik was.

En als je wakker word, bekijk dan
de bomen en de blauwe lucht.
Kijk naar de vlinders en de bloemen,
kijk naar de vogels in hun vlucht.

Want al die duizend dingen ben ik,
sinds ik mijn lichaam achterliet.
Die duizend dingen zijn mijn leven,
dus écht weg ben ik niet.

1 oktober 2020
Zo fijn om weer van start te kunnen gaan met onze maandelijkse Eten met zin bijeenkomsten in Ede! Een voedzame maaltijd en een goed gesprek! Een keer meedoen? Kijk op Eten met zin Ede en geef je op! Datum: 12 oktober van 17.30 – 19.30 uur. Locatie: Cultura Ede.

9 juli 2020
Rouwgroep “Ontrafelen van de kluwen van emoties” is donderdag 9 juli 2020 gestart in Heelsum met 6 deelnemers. Met elkaar wordt gesproken over het verlies van een dierbaar iemand. Het is fijn om herkenning bij elkaar te vinden maar ook te beseffen dat ieder zijn of haar eigen rouwproces heeft. De groep komt in totaal 5 keer bij elkaar rond de thema’s afscheid, emoties, omgeving, krachtbronnen en hoe verder.